Intervisie voor professionals

Als professional komt er veel op je af en voor je het weet, ga je volledig op in je dagelijkse werkzaamheden. Je baant je een weg langs diverse uitdagingen en neemt soms aarzelend beslissingen bij complexe dillema’s. Achteraf vraag je je dan af of je wel de juiste keuze gemaakt hebt. Hoe waardevol is het dan om met andere professionals die werkzaam zijn in gelijke situaties van gedachten te kunnen wisselen en van elkaar te leren?

NIEUW – Intervisie voor Business Controllers 

De Stuurman en NIVE Instituut voor Controlling starten samen een aantal nieuwe intervisiereeksen. Speciaal voor (business-) controllers afgestudeerd aan de HOFAM of op vergelijkbaar niveau opgeleid en werkzaam.  

Als business controller heb je vaak weinig gelegenheid om met vakgenoten te sparren over de vraagstukken die je bezighouden. Je hebt niet zoveel collega’s die begrijoen wat je bedoelt. Wanneer dit wel gebeurt, draait het meestal om vakinhoudelijke kwesties. Zelden gaat het over de andere, zachtere aspecten van het vak. Dat is jammer, want binnen elke organisatie stuiten professionals vaak op vergelijkbare problemen.

Intervisie biedt een platform om in een vertrouwelijke setting samen met vakgenoten je vraagstukken te verkennen en verdiepen.

Kies nu voor meer geluk, vrijheid, welvaart en succes in je leven en werk

Meld je aan

Actueel aanbod

Intervisie voor Business Controllers

Locatie en startdatum
Amsterdam - 18 september
Rotterdam - 25 september
Utrecht - 11 september

Aanmelden Meer informatie
Ondernemerscoaching

Wat is intervisie eigenlijk?

Intervisie is een effectieve methode om samen met beroepsgenoten te leren, ervaringen te delen en niet-inhoudelijke vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens een bijeenkomst leg je een werkprobleem voor aan je intervisiegenoten, dat op een gestructureerde manier wordt besproken. Je krijgt feedback in de vorm van vragen, die leiden tot een diepgaande analyse en nieuwe inzichten. Deze feedback kan ook tot reflectie op onderliggende denk- en werkpatronen, valkuilen of gedrag leiden. Uiteindelijk kies je zelf de aanpak of oplossing die jou het meest aanspreekt. Bovendien biedt het meedenken met de vraagstukken van anderen vaak nieuwe inzichten voor alle deelnemers.

Alle deelnemers profiteren dus van een succesvolle intervisiebijeenkomst.

Voorwaarden voor succes

Om succesvol te zijn moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan:

Herken je je hierin? Maak dan snel een afspraak. Voor je het weet heb je je leven en werk op de rit.

Het programma

Het intervisietraject bestaat uit 6 bijeenkomsten, die om de twee à drie maanden plaatsvinden. Elke bijeenkomst duurt ongeveer drie uur. De eerste bijeenkomst staat in het teken van kennismaking, het creëren van een vertrouwde setting, een uitgebreide introductie van het intervisieproces en de behandeling van een eerste vraagstuk. Bij de volgende bijeenkomsten streven we ernaar om twee vraagstukken per sessie te behandelen. Daarnaast bieden we passende theoretische verdieping aan.

De opzet, met elkaar in veiligheid de diepte in, maakt het tot enorm waardevolle bijeenkomsten die bijdragen aan inzichten, ontwikkeling en groei van mijzelf als business-controller. Dit alles onder de professionele begeleiding van Eric Wagelaar.

Hierom kies je voor de De Stuurman!

De Stuurman is er voor professionals die serieus werk willen maken van hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door de persoonlijke aanpak en aandacht bereik je in korte tijd veel meer dan wanneer je alleen doorworstelt.   

De zes zekerheden (vrij naar Jumbo):

  • Altijd maatwerk: Geen rigide vaste aanpak. Jij en jouw vraag zijn leidend
  • Jij bepaalt het tempo, trajecten duren nooit langer dan nodig
  • Tussentijds ben ik beschikbaar voor vragen en korte sparsessies
  • Aandacht voor de hele persoon, niet zweverig wel diepgaand
  • Je krijgt toegang tot mijn uitgebreide en waardevolle netwerk
  • Locatie en vorm in overleg. Passend bij je vraagstuk. Zeilen op de Waddenzee, of liever wandelen op de Hoge Veluwe? Ook dat kan en mag.
Voordelen coaching voor ondernemers

Zo gaan we te werk:

Samen bepalen we je doelen, de aanpak stemmen we daar op af. De vorm kan alsvolgt zijn:

kennismakingsgesprek

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

In een korte vrijblijvende telefonische kennismaking van plm. 15 minuten, bespreken we je vraagstuk en kijken we of we matchen. Voor een prettige samenwerking en het bereiken van duurzame resultaten is het belangrijk dat we een goede klik hebben.

plan van aanpak

Plan van aanpak

In het eerste uitvoerige gesprek zetten we samen een koers op hoofdlijnen uit dat aansluit bij jouw vraagstuk en uitdaging.

adviesgesprekken

Sparsessies

In het begin zullen we elkaar regelmatig zien. Dat is in mijn praktijk of op locatie, bijvoorbeeld in de natuur. Tijdens de gesprekken is er veel ruimte om te sparren en te spiegelen. Welke stappen heb je genomen, wat is het resultaat en welke vervolgacties zijn nodig?

afronding

Afronding

Na verloop ronden we ons traject af. Ik blijf altijd voor je klaarstaan om te sparren wanneer jij dat nodig hebt.

“Jezelf beter leren kennen en accepteren. Vanuit daar kun je handelen om je doelen te bereiken en anderen op subtiele wijze te beïnvloeden.”

Bedrijfsadvies-Ondernemers

‘Door de juiste benadering kwam ik zelf met de oplossingen’

Netty Westhoeve, Praktijkeigenaar Fit & Fysio Dirksland

‘Verrijkende bijdrage aan persoonlijk geluk en zakelijk succes’

Karin Kreunen, Hoofd P&O, Ministerie van Defensie

‘Ik sta nu voor wie ik ben en wie ik wil worden’

Baltasar Tieskens, Chef-kok, Michelin-ster

Ervaar meer geluk, vrijheid, welvaart en succes.

De Stuurman is specialist in het succesvol begeleiden van professionals die werk willen maken van hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei. De Stuurman biedt een eerlijk klankbord en perspectief, houdt je scherp en bij de les. Samen schakelen we eenvoudig van persoonlijke naar zakelijke vraagstukken en weer terug. De resultaten die je behaalt zijn blijvend.

Meld je aan Meer over De Stuurman
Kennismakingsgesprek plannen