Joost Jorritsma, Eigenaar Koffie Belevings Centrum Arnhem

Wat was voor jou de aanleiding om Eric in te schakelen?

Vanuit mijn passie voor koffie ben ik mijn onderneming gestart. Dat er als ondernemer allerlei zaken op je pad komen waar je over na moet denken was hier een logisch gevolg van. De groei van mijn bedrijf bracht steeds meer denkwerk over hoe de zaken aan te pakken. Voorheen kon ik hiermee terecht bij mijn vader maar sinds hij dit niet meer kan – door een hersenbloeding – was ik mijn sparringpartner kwijt. Met Eric als gesprekspartner kon ik mijn gedachten kwijt en kwam er meer structuur in de plannen.

“Eric helpt je om vanuit jezelf de juiste antwoorden te vinden”

Hoe verliepen de gesprekken?

Eric biedt een fijn luisterend oor en is een actieve deelnemer aan het gesprek. Met zijn ervaring op verschillende terreinen kwam hij ook met concrete adviezen. Bijvoorbeeld over hoe structuur aan te brengen in mijn plannen en prioriteiten te stellen, maar soms ook met een concreet voorstel hoe ik het beste iets kon oplossen.

Wat was het resultaat?

Ik kon daadwerkelijk stappen zetten met de overtuiging dat dit de juiste waren voor dat moment. De twijfel die je als ondernemer soms hebt verdwijnt als het lukt om je gedachten te structureren. Door precies de juiste vraag op het juiste moment te stellen weet Eric je te begeleiden naar je eigen keuzes. Verhelderend, soms confronterend maar wel altijd gericht op (persoonlijke) groei.

Ook het hebben van personeel brengt uitdagingen met zich mee waar je in het begin wellicht helemaal niet bij stil staat. Via Eric heb ik het inzicht gekregen dat het begeleiden van werknemers in hun functie én ontwikkelng is iets wat je kunt leren.

“Als je als ondernemer wordt geconfronteerd met alle afwegingen die niet direct bij je passie horen maar wel bij het ondernemerschap, dan helpt Eric je vanuit jezelf de juiste antwoorden te vinden.”

Joost Jorritsma-Koffie Belevings Centrum Arnhem
Koffie Belevings Centrum Arnhem