Ervaring

De Stuurman

Jou helpen bij het behalen van je doelen, dat is waar mijn kwaliteiten liggen. Mijn hart ligt bij het prikkelen en inspireren van ambitieuze professionals. Of je nou in loondienst bent, ZZP’er of een praktijk met personeel hebt. Ik ben de sparringpartner, trainer en adviseur die jou in staat stelt om te doen waar jij van droomt. Als stuurman help ik je bij het uitzetten van je koers en loods ik je veilig en zeker naar je doel. Jij blijft de kapitein van jouw traject, jij houdt zelf de leiding. Ik leg de focus op jouw persoonlijke groei en professionele ontwikkeling en lever daarmee een waardevolle blijvende bijdrage aan jouw ontplooiing. Samen gaat het nou eenmaal sneller en beter. Stop dus met in je eentje aanmodderen, monster aan!

Op gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling werk ik met technieken die werken:

  • ACT – Acceptance & Commitment Training
  • NLP – Neuro Linguistisch Programmeren
  • DISC
  • Master Coach

Door deze technieken op de juiste wijze in te zetten ervaar jij meer geluk, vrijheid, welvaart en succes. Elders op de site leg ik je uit waar al deze afko’s voor staan.

Actueel aanbod

Intervisie voor Business Controllers

Locatie en startdatum
Amsterdam - 18 september
Rotterdam - 25 september
Utrecht - 11 september

Aanmelden Meer informatie

Achtergrond

Kijken we terug in de tijd dan kom ik uit de wereld van de cijfers. Ik werkte als CFO, COO, controller en investment manager in de ondernemende wereld van venture capital (Achmea), vastgoed (BAM en anderen) en consulting (EY). Tijdens mijn tweejarige MBA studie in Chicago was ik part-time CFO van een internet start-up. Vlak voordat ik die wereld achter me liet was ik eigenaar en medeoprichter van een vastgoedbeleggingsonderneming.

Werken als professional en met professionals was helemaal mijn ding. Een nacht doorhalen om een klant tevreden te stellen? Graag, ik draaide er mijn hand niet voor om. Op Schiphol kende ik met ogen dicht de weg, zo vaak was ik op weg naar een afspraak in Londen, Rome, Stokholm of elders in Europa of naar Silicon Valley en andere bestemmingen in Amerika. Op een gegeven moment was ik in “het verkeerde wereldje” beland. Toen ik weer eens een klokje kreeg aangeboden of met een Zwitserse bankier zat omdat ik zogenaamd een nummerrekening zou willen besloot ik mijn eigen integere normen trouw te blijven en me niet chantabel te laten maken. (Lees De Vastgoedfraude van Vasco van der Boon voor een inkijkje in mijn toenmalige wereld). Het was de hoogste tijd om uit te stappen en te gaan doen waar mijn echte talenten liggen. Na het maken van een DISC profiel en een MBTI profiel, aangevuld met hele goede intense gespreken werd het te volgen pad duidelijk. Het was zo overduidelijk, dat ik het niet eerder gezien had.

Gespecialiseerd in professionals

Al bijna 15 jaar ben ik er voor de ambitieuze professionals. Niets mooier dan mensen zoals jij te helpen hun volle potentieel te ontplooien. Dat is mijn specialisme. Ik klik met mensen die een urgentie voelen om veranderingen door te voeren. Professionals die aan de slag willen met hun persoonlijke ontwikkeling, professionele vaardigheden en/of (ZZP-) ondernemerschap. Mensen die kansen zoeken en aanpakken en zo hun leven een niveau verder brengen. Professionals die hun leven en carriere zelf willen sturen, en niet door anderen willen laten bepalen wat ze moeten doen.

Herken jij je hierin? Dan moedig ik je aan om door te pakken. Ik  daag je uit om vandaag nog contact met me op te nemen. Blijf niet aanmodderen!

Privé – de elementen trotseren

In mijn privéleven spendeer ik graag tijd met mijn gezin en vrienden en zet ik me in voor de samenleving. Die werk-privé balans is voor mij erg belangrijk. Ik heb het nodig om de elementen te voelen, te ervaren en te trotseren. Mij zie je dan ook op mijn zeilboot op de Waddenzee of Friese meren, kilometers wegzwemmen in open water, in de klimhal een nieuwe route testen, of een uitdagende trailrun lopen. Sinds kort bezit ik ook een open zeilboot waarmee ik op de Rijn vaar. Binnen mijn Rotaryclub ben ik een actief en betrokken lid, steeds bezig met maatschappelijke vraagstukken. Recent zat ik drie jaar in het bestuur, waarvan één als voorzitter. En natuurlijk vind ik het fijn om gewoon even lekker thuis of in de kroeg te ontspannen.

Verder ben ik een spons voor nieuwe kennis. Het luisteren naar goede inspirerende podcasts is daar perfect voor; Bijvoorbeeld de Jortcast, Ervaring voor Beginners en vele Amerikaanse en Nederlandse podcasts. Off-topic: “Joost Patocka, of waarom iedereen zo’n hekel aan jazz heeft”. Zelf speek ik tenor sax met voorkeur voor jazz. 

Zeilen, een oerverlangen

Tot slot nog iets over het zeilen. Op de middelbare school had ik in mijn achterhoofd het idee dat ik naar de zeevaartschool wilde. Beetje vreemde gedachte voor een Tukker, maar toch. Het is er echter niet van gekomen. En dat knaagt nog steeds. Zo rond mijn dertigste ben ik begonnen met zeilen. Vooral het zeezeilen trok me sterk aan. Cursussen gevolgd en opleidingen gedaan. Navigeren, varen, marifoongebruik, meteo, planning en routering, CWO 1, 2 en 3 zeezeilen enz. Tijdens een van de CWO cursussen bedacht ik me dat zeilen voor mij een eerste levensbehoefte is. (sorry….) Met een medecursist met wie het erg goed klikte heb ik toen een Dehler 31 gekocht. Door de vele zeiltochten heb ik een sterke basis opgebouwd. De tochten naar Engeland vind ik het mooist. Tot aan de Londense Towerbridge ben ik gekomen. Nachtzeilen op het wad, en gewoon buitenom over de Noordzee van Texel naar Vlieland is ook prachtig. En, wanneer ben ik in mijn element? Met huizenhoge golven in een storm aan het roer. Goed voorbereid, wetend wat ik doe.  Naar de top sturend, en dan weer het dal in. Dat is wanneer ik begin te zingen en te fluiten. Terwijl de rest vaak ziek te kooi ligt houd ik zo goed mogelijk koers. Dat is trouwens een mooie metafoor voor mijn coachpraktijk, toch?

“De juiste klik” is een belangrijke succesfactor in mijn werk. Denk je dat het klikt? Neem dan contact op, dan spreken we vrijblijvend verder!

De meerwaarde van De Stuurman

Ik ben de juiste coach, trainer en adviseur voor professionals. Of je nou in loondienst of ZZP’er bent of een praktijk met personeel hebt of wil gaan ondernemen. Ik klik met mensen die urgentie voelen, kansen zien, welvarend willen worden, bereid zijn risico’s te nemen en verantwoordelijkheid willen dragen voor hun eigen successen en tegenslagen. Ik moedig aan en daag uit. Men noemt mij ook wel Eric Prikkelaar.

De meerwaarde voor jou:

Ervaring in het vak
Ervaring in het vak
Ervaring in het vak
Ervaring in het vak
Ervaring in het vak
Ervaring in het vak
Kennismakingsgesprek plannen