Van harte aanbevolen

‘Eric heeft mij uiterst plezierig en professioneel begeleid bij een aandachtspunt in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik beveel Eric van harte aan als coach.’

Marcel Masmeijer. Notaris MvdH & Allure Notariaat

Door de juiste benadering kwam ik zelf met de oplossingen

‘Eric heeft mij begeleid in het menswaardig vormgeven van mijn ondernemerschap. Hierbij heb ik mij als mens zeer op mijn plek gevoeld, omdat hij naar mij als persoon terugkoppelde. Daarbij bood hij geen kant-en-klare oplossingen, deze kwamen uit mijzelf door de juiste benadering.

Ook mijn team heeft de gesprekken als prettig en zeer nuttig ervaren. Met die input is een helder stappenplan gemaakt. Het was een waardevolle begeleiding waarop ik altijd terug kan vallen.’

Netty Westhoeve, Praktijkeigenaar Fit & Fysio Dirksland

Snel de baan gevonden die ik zocht

‘Eric heeft mij geholpen bij het vinden van de juiste richting na het afronden van mijn studie. Via doelgerichte opdrachten en ook vooral zijn fijne manier van doorvragen en luisteren heb ik vorm kunnen geven aan wat ik in mijn werk belangrijk vind.

Eric is iemand waarbij je je snel op je gemak voelt, die echt luistert naar wat je zegt en tussen de regels door belangrijke dingen oppikt. Vrij snel heb ik dan ook een baan gevonden die goed op aansloot bij wat ik belangrijk vind.’

Lauri Schieven, Mobiliteitscoach

Verrijkende bijdrage aan persoonlijk geluk en zakelijk succes

‘De kracht van Eric is dat hij mij heeft geleerd om op mijn gevoel te vertrouwen en niet langer alles vanuit mijn hoofd te beredeneren. Ik stapte bij hem binnen toen ik was vastgelopen. Een pad met confronterende maar waardevolle ontdekkingen volgde.

Nu kan ik dichter bij mezelf blijven en ben ik (nog) krachtiger dan daarvoor. Ik ben blij dat ik de uitdaging ben aangegaan. Het heeft me verrijkt en bijgedragen aan mijn geluk en succes.

Karin Kreunen, Hoofd P&O, Ministerie van Defensie

Ik sta nu voor wie ik ben en wie ik wil worden

‘Ik heb Eric mogen ervaren als integere coach, die mij in korte tijd het zetje in de goede richting heeft gegeven om de kracht uit mezelf te halen en te staan voor wie ik ben en wil worden. Ik kan Eric van harte aanbevelen voor degenen die vast zitten in oude patronen en zich stuurloos voelen over hun toekomst.’

Baltasar Tieskens, Chef-kok, Michelin-ster

Beste investering in jaren

‘Eric heeft mij geholpen te reflecteren op mijn professionele en persoonlijke carrière in een periode waarin essentiële levensvragen zich meer dan ooit aan mij opdrongen. Hij heeft me geholpen te (her)ontdekken waar mijn sterktes liggen en waar ik als mens gelukkig van word.

In een aantal prettige sessies hebben we diepgaande gesprekken gevoerd, piketpalen geslagen en horizonten verkend. Zijn praktische benadering – gesteund door concrete modellen – aangevuld met een flinke dosis gevoel, hebben mijzelf en mijn carrière een zeer positieve draai gegeven. Het coachingstraject bij Eric Wagelaar was buiten kijf mijn beste investering in jaren.

Steven Koster, Ondernemer

Als financial trouw blijven aan het zakelijke krachtenveld

‘Een van de grote uitdagingen voor financials (cfo’s, accountants, fiscalisten, controllers) is om in het zakelijk krachtenveld trouw te blijven aan een eigen visie. De druk om over persoonlijke en professionele grenzen heen te gaan is vaak erg groot. Als je met die druk worstelt, laat je dan coachen door Eric. Hij kent de financiële wereld van binnenuit. Na een paar gesprekken sta je weer stevig in je schoenen en vertrouw je op je eigen kompas (en calculator).’

Tom Cohen, CFO

Vanaf de eerste sessie al resultaat

‘Nadat een langjarige zakelijke samenwerking strandde stond ik voor de vraag hoe ik mijn professionele leven verder richting wilde geven. Vragen die me bezighielden waren: “Blijf ik in dezelfde branche? Blijf ik zelfstandig ondernemer of kies ik toch voor een dienstverband? Met wie ga ik samenwerken en hoe?”

Vragen waar ik niet uitkwam en mee bleef rondlopen.

In het eerste gesprek met Eric werd al snel duidelijk waar de oorzaak lag van het niet kunnen komen tot beslissingen. In de vervolggesprekken heeft Eric me geleerd om keuzes maken die dicht bij mezelf liggen, in plaats van te veel rekening te houden met anderen.  Ik heb geleerd de rust in mijzelf te vinden en echt te vertrouwen op mijn intuïtie. Zijn methode waarbij ik eerst mijn persoonlijke missie vaststelde, daarna doelen definieerde die ik omzette in acties werkt zeer overtuigend. Coaching door Eric levert vanaf de eerste sessie al resultaat!’

Gerjan Hakenberg, Zelfstandig pensioenadviseur

Professioneel en betrokken

‘Eric gaf me alle ruimte om mijn verhaal te kunnen doen. Hij is professioneel, betrokken en vriendelijk.

Vanuit een oprechte betrokkenheid gaat Eric op heel professionele wijze het gesprek aan. De coaching zet hij kracht bij door de inzet van veel middelen, speciaal passend bij mij.

Hij beschikt over vele werkvormen en kiest die vormen die geschikt zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Ik heb mijn doelen bereikt en schakel Eric zeker weer in als ik weer behoefte aan coaching heb.’

Marie-L S., Galeriehoudster 

Wij plukken de vruchten

‘Na de gesprekken met Eric loopt de samenwerking weer goed. Deze hebben ons geïnspireerd om aan de slag te gaan met het praktisch uitwerken en uitvoeren van een aantal aandachtspunten. Daarvan plukken we inmiddels de vruchten. Het is vanzelfsprekend dat we weer een beroep doen op Eric als de noodzaak daar is.’

Partners fiscalisten maatschap

Het traject heeft me zelfverzekerder gemaakt, zowel zakelijk als privé

‘Het NLP-coaching traject dat ik bij Eric Wagelaar heb gevolgd, was een positieve ervaring, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. In een periode waarin het in de branche minder voor de wind ging, moest ik zaken bijstellen en keuzes maken.

De goede gesprekken – gecombineerd met de nuttige oefeningen en verschillende tests – hebben me weer richting voor mezelf en mijn kantoor gegeven. Het traject heeft me zelfverzekerder gemaakt en een geeft me een positiever beeld van de toekomst.

Harry Holthuizen, Architect

Mijn persoonlijke missie, doelen en acties zijn nu duidelijk

‘Toen ik bij Eric op gesprek kwam, was ik 32 jaar, had ik een erg leuke baan en daarnaast een postdoctorale business school afgerond. Zakelijk gezien lagen er volop kansen en privé werd alles ‘volwassen’. Dan dient zich op een gegeven moment de vraag aan: “En nu?”   

Eric heeft me met een aantal gesprekken, bepaalde methodieken en aangeraden literatuur geholpen de zaken op een rijtje te krijgen. Het antwoord op de vraag “En nu?” was in feite: bepaal je vertrekpunt (de missie vanuit jezelf) en stem je doelen en acties daarop af. Want als je doelen en acties niet in overeenstemming zijn met je eigen missie, moet je andere keuzes maken.

Het klinkt heel eenvoudig, maar in de hectiek van de dag ben je soms geneigd keuzes op andere gronden te maken.’

Marijn van Acht, Fiscalist